​​Jernbanevej 35 - 4450 Jyderup​​​

Telefon: 59 27 64 90​​​

Overvejer du en tandprotese?​

Vi udfører alle former for tandprotesebehandling, og modtager også henvisninger fra andre tandlæger i omegnen. Vi har mange års erfaring med forskellige former for proteser, og har et godt samarbejde med lokale tandteknikerer i Ringsted og Kalundborg. 

Som udgangspunkt er vores målsætning at bevare dine tænder så lang tid som muligt, men i nogle tilfælde er det ikke muligt. En tandprotese kan for nogle patienter være en mulighed for rekonstruktion for de manglende tænder. 

Hvad er en tandprotese?

En protese er en konstruktion til erstatning af manglende tænder og vil ofte være relevant for dig, som mangler flere tænder. En protese er aftagelig, dvs. den kan tages ud og skal gøres rent hver dag i modsætning til fx en bro, som sidder fast i munden og børstes sammen med øvrige tænder. Man skelner mellem delproteser og helproteser: 

En delprotese erstatter en til flere tænder, og sidder fast på de tilbageværende tænder ved hjælp af bøjler. Den sidder bedre fast end en helprotese og fylder mindre. Selv en enkelt af dine egne tænder kan gøre nytte. Når mange tror, at man lige så godt kan få trukket resten af sine tænder ud, hvis man alligevel kun har nogle få tilbage. Det er helt forkert. Så inden du beslutter dig for at få trukket de sidste tænder ud, er det meget vigtigt, at tandlægen undersøger, om det vil være en fordel at bevare enkelte af dem. Og om den bedste løsning i lige præcis dit tilfælde vil være en delprotese eller en helprotese.

For at få plads til bøjlerne på tænderne sliber man en lille smule på tænderne. Derefter tages et individuelt tilpasset aftryk af tænder og kæbe, som protesen fremstilles ud fra.  

Stål-delprotese (unitor): delprotese med støbt stel. Bøjlerne og en evt. ganeplade er fremstillet i støbt metal, og har derfor stor styrke. En unitor vil ofte fylde mindre end en akrylprotese, vil være nemmere at vænne sig til og ser ofte bedre ud og sidder bedre fast. Denne protese vil ofte være den bedste og længst holdbare løsning.


Akrylprotese: billigste form for protese, hvor protesetænderne sidder fast i akryl. Den kan forsynes med bøjler af ståltråd til at gøre protesen fast. Akrylproteser bruges primært som midlertidige løsninger fx hvor der måske senere skal laves implantater, helprotese eller bro. 


Helprotese:

Helproteser erstatter alle tænder i en kæbe. Billedet til højre viser et sæt helproteser. Man kan godt have helprotese i en kæbe og fx delprotese i den anden.

Straks-protese:

Alle tre ovennævnte proteser kan fås som en ”straks-protese”, dvs. at du får protesen sat i, lige efter tænderne er trukket ud. Det er derfor ikke nødvendigt at gå tandløs flere måneder efter tandudtrækningen, før man kan få sin protese. Fordelen er derfor at du undgår en tandløs periode, derudover beskytter protesen de åbne sår, tungen når ikke at brede sig, man vænner sig hurtigere til protesen og det giver mindre ubehag efter tandudtrækningen.

Protesen skal omstilles efter et år, da gummen svinder i op til 12 måneder efter, og protesen ændrer sig ikke. Udgiften til denne tilpasning er normalt ikke er indregnet i protesens pris. Så snart protesen er rettet til, sidder den igen, som den skal.

Åbningstider:

Mandag kl. 8.00-15.00

​​Tirsdag kl. 8.00-15.00

Onsdag kl. 8.00-11.30 Telefontid

​Torsdag kl. 8.30-15.00

​Fredag  lukket

​Telefontider:

​Mandag - onsdag kl. 08.00 - 11.30 og torsdage 8.30 - 11.30Telefonnummer: 59 27 64 90​

Efter kl. 12.00 kan det være svært for os tage nå at tage telefonen, men vi gør hvad vi kan. Hvis det haster prøv igen lidt senere, ellers kan du ringe igen når vi har telefon tid.

Vi tager ikke imod nye patienter i øjeblikket.

Afbud og udeblivelse

Helst dagen før pr. telefon – undtagelsesvis på telefonsvarer.

Hvis du melder afbud mindre end 2 timer før en behandling, eller hvis du udebliver uden afbud, forfalder det fastsatte honorar for udeblivelse (Sygesikringens overenskomst
)

Jernbanevej 35, 4450 Jyderup​

   Telefon: 59 27 64 90​

​CVR: 17620509